Emil Ingmar - Releasekonsert Pleiades - UKK

Emil Ingmar - Releasekonsert Pleiades - UKK

Räkna med en gnistrande klar, stjärnsprakande releasekväll!

Datum: fredag 15/12 2023
Tid: 20:00
Plats: UKK
Mer info: Här

Emil Ingmar - Releasekonsert Pleiades - UKK

Datum: fredag 15/12 2023
Tid: 20:00
Plats: UKK
Mer info: Här

Välkommen till en gnistrande klar, stjärnsprakande releasekväll med Uppsalapianisten Emil Ingmar i UKK:s restaurang!
Under 2023 har Uppsalapianisten Emil Ingmar släppt två uppmärksammade EP:s: Vinterstjärnor och Sommarstjärnor. Nu är det dags att knyta ihop stjärnskådningsåret i och med vinylalbumet PLEIADES (Prophone/Naxos), som denna exklusiva releasekväll för första gången ska framföras live i sin helhet.
Detta är Emil Ingmars andra fullängdsalbum, som bygger vidare på det kritikerrosade debutalbumet Karlavagnen från 2020. Räkna med en gnistrande klar, stjärnsprakande releasekväll!
"Jag vill önska er varmt välkomna på releasefest på UKK! Jag ser så mycket fram emot att äntligen få dela denna musik med er, som jag och producent Calle Rasmusson har arbetat med under ett par år nu. Det kommer att bli den största och lyxigaste konserten jag hittills har gjort, med pianotrio, valthornkvartett(!) och några fantastiska solister.
Jag vill också passa på att berätta om bakgrunden till skivan. Sedan jag hittade en gammal bok om stjärnskådning från 1902 på en loppis så har jag nämligen varit lite besatt. Kanske inte så mycket av astronomin i sig, men av upplevelsen i att titta upp mot skyn. Det finns ju sådana fängslande kontraster i relationen mellan rymd och människa. Evighet och förändring, storslagenhet och att känna sig liten. Rymden är episk och vi är så himla små.
Att gå ut på en frostig åker en decembernatt och titta upp mot Plejaderna måste ha väckt samma känslor av förundran hos människorna på jorden för tusentals år sedan som för mig som lever här idag. Det är just den där hisnande förnimmelsen av att det inte går att fullt fatta, som jag har inspirerats av. Vinterstjärnorna ger upphov till så många frågor, och nästan inga svar. De bara finns där uppe, natt efter natt, årmiljoner efter årmiljoner. Och när världen är kaotisk kan jag finna någon slags tröst i stjärnbildernas beständighet." – Emil Ingmar
Musiker:
Emil Ingmar – piano
Fredrik Jonsson – kontrabas, synthbas
Calle Rasmusson – trummor, percussion
Valthorn 1: Blanca Eliasson
Valthorn 2: Ellen Rydelius
Valthorn 3: Frank Hammarin
Valthorn 4: Jenni Lamminen
Klas Toresson – saxofoner
Erik Tengholm – flygelhorn och trumpet
Markus Ahlberg – trombon
“Emil Ingmar förmedlar sin tonkonst och sitt pianospel med en självklarhet, vars väv binds av allmänmänskliga behov. Det är vackert, värdigt och stort.” – Uppsala kommuns kulturstipendium 2022
}