Indra Rios Moore

Indra Rios Moore

Är du svag för snygg, lyxig, härlig vokaljazz världsklass? Missa inte Indra Rios More.

Datum: fredag 27/09 2019
Tid: 12:00
Plats: Uppsala Konsert & Kongress
Mer info: Här

Indra Rios Moore

Datum: fredag 27/09 2019
Tid: 12:00
Plats: Uppsala Konsert & Kongress
Mer info: Här

Är du svag för snygg, lyxig, härlig vokaljazz och texttolkning i världsklass – missa inte när Indra Rios Moore gästar Jazzhörnan i höst!

Hon jobbade som servitris i New York när kärleken slog till i form av den danske jazzsaxofonisten Benjamin Traerup. Tillsammans flyttade de till Danmark och började spela med basisten Thomas Sejthen. Publiken växte snabbt och 2012 tilldelades Indra den danska ”grammisen”, Danish Music Award, för bästa vokaljazzskiva, ett tungt pris i jazzvokaliststarka Danmark. Sedan dess har hon fortsatt att vinna mark både i Skandinavien och i Europa. Hennes andra skiva ”Heartland” hyllades som ett av årets starkaste album av både London Sunday Times och The London Telegraph.

Skivan ”Carry My Heart” spelade hon in, med tungt hjärta och stor oro inför framtiden, efter det senaste presidentvalet i USA. Skivan är fylld av fantastiska tolkningar av andra artister (inte minst en briljant version av popdrottningen Robyns hjärtsnörpande ”Be Mine”). Indra och hennes medmusiker skapar en stark musikalisk röd tråd mellan låtar av Steely Dan, Johnny Nash, Duke Ellington, the Isley Brothers och Claus Oberman.

}