Jacob Karlzon Trio

Jacob Karlzon Trio

En av våra mest omtalade och uppskattade jazzpianister, lägg därtill en framstående kompositör.

Datum: fredag 06/12 2019
Tid: 20:00
Plats: Uppsala Konsert & Kongress
Mer info: Här

Jacob Karlzon Trio

Datum: fredag 06/12 2019
Tid: 20:00
Plats: Uppsala Konsert & Kongress
Mer info: Här

Här finns energi och nyfikenhet, dynamik och melankoli, enorm spelskicklighet och ett stort kunnande om ljud, koncept, produktion, komposition… Med andra ord: helgjutet!

Han är en av våra mest omtalade och uppskattade jazzpianister, lägg därtill en framstående kompositör och kapellmästare. Jacob Karlzon väver sömlöst samman improvisationskonstens oförutsägbarhet med popens omedelbara tilltal. Här finns energi och nyfikenhet, dynamik och melankoli, enorm spelskicklighet och ett stort kunnande om ljud, koncept, produktion, komposition… Med andra ord: helgjutet!

Jacob Karlzon slog igenom i slutet av 1990-talet med debuten ”Take your Time”. Han har jämförts med Keith Jarrett, Bill Evans och Jan Johansson, men Jacob Karlzon står stadigt i sitt eget namn. Han har släppt flera hyllade album och gjort uppmärksammade samarbeten med namn som Bob Berg, Billy Cobham och Kenny Wheeler. 2012 valdes han in i den anrika internationella Steinway Artists, bara är en i raden av många utmärkelser och priser. En improvisatör av rang och en av Europas mest spännande pianister gäster Jazzhörnan tillsammans med sin trio i höst!

}