Ktvå x Uppsala Jazz Club: Filip Jers with Carl Bagge trio ”In the Spirit of Toots”

Ktvå x Uppsala Jazz Club: Filip Jers with Carl Bagge trio ”In the Spirit of Toots”

Sveriges egen munspelsvirtuos Filip Jers i tätt samspel med Carl Bagge Trio.

Datum: tisdag 19/09 2023
Tid: 19:00
Plats: Ktvå
Mer info: Här

Ktvå x Uppsala Jazz Club: Filip Jers with Carl Bagge trio ”In the Spirit of Toots”

Datum: tisdag 19/09 2023
Tid: 19:00
Plats: Ktvå
Mer info: Här

Filip Jers with Carl Bagge trio ”In the Spirit of Toots”
Munspelaren och jazzmusikern Toots Thielemans spelade sig med lekfullhet och själ in i jazzpublikens hjärtan. Förra året skulle Toots ha fyllt 100 år och denna konsert är en hyllning till mäster Thielemans. Vem passar bättre att göra det än Sveriges egen munspelsvirtuos Filip Jers?
Filip mötte Toots vid flera av mästarens många turnéer i Sverige och fick chans att både samtala och musicera tillsammans med honom. Toots var noga med att poängtera att det var okej att härma honom, men att det viktigaste var att hitta sitt eget sound som musiker och munspelare.
I denna konsert tar Filip fasta på Toots ord och hämtar inspiration från hans imponerande karriär som sträckte sig över sex decennier. Med avstamp i Toots kärlek till Sverige och hans samarbete med svenska artister bjuds det på en musikalisk odyssée som spänner över välkända, älskade melodier som Toots egen Bluesette, Dunderklumpen och standards från hans repertoar till nykomponerade stycken inspirerade av Toots musikaliska uttryck och joie de vivre.

Musiken framförs i tätt samspel med Carl Bagge Trio.
Pianisten Carl Bagge är en av svensk jazz flitigaste musiker och arrangörer. Han är också en av de mångsidigaste. De senaste tio åren har han tätt samarbetat stjärnskottet Isabella Lundgren men också Robyn och Ann Sofie von Otter. Storbandet Ekdahl/Bagge Big Band med några av Sveriges främsta jazzmusiker leder Carl Bagge tillsammans med Per Ekdahl. Bagge släppte 2022 ett album med egen musik, ”Visitor” som fick varmt mottagande hos press och publik.
Filip Jers - munspel
Carl Bagge - piano
Martin Höper - kontrabas
Chris Montgomery - trummor
—-
Vi är glada att kunna presentera en höst med toppklass jazz på Ktvå! I samarbete med Uppsala Jazz Club kommer vi under några tisdagskvällar att presentera några av Sveriges hetaste jazzakter just nu. Allt i den inbjudande miljö med god mat och dryck som Ktvå erbjuder.
19.00-21.00 Konsert
Entré 150kr, 100kr medlem
Bli medlem i Uppsala Jazz Club! http://uppsalajazzclub.se/bli-medlem/
Betalning sker på plats via Swish
Bordsbokning kan göras via 018-10 73 30 eller info@ktvå.se
}